dilluns, 10 de desembre del 2018

EXPERIMENTS

Aquestes darreres setmanes hem començat el projecte de Ciències Naturals duit a terme per la nostra practicant, na Johy. Vàrem veure un vídeo que explicaba els diferents punts d'un text científic, hem posat exemples; hem après què és el mètode científic, vàrem veure un video molt interessant de les seves passes, ho vàrem comentar entre tots i vàrem fer un formulari d'això.

Tot el que hem anat fent ho hem anat posant dins el nostre quadern científic, hem après noves paraules com: hipòtesi, capil·laritat de l'aigua, conductor/no conductor, vaporització, sòlid, líquid, materia densa, entre moltes altres.

També hem duit a terme EXPERIMENTS!!
Na Johy, va cercar 6 experiments molt divertits i aleatòriamanet va escriure aquests 6 a diferents papers, de tal manera que el portaveu de cada grup cooperatiu va sortir a agafar un paper, l'experiment que havia sortit era el que havien de fer.

Els experiments dels 6 grups són els següents:
Equip 1: màquina de fer pluja.
Equip 2: Circuit elèctric.
Equip 3: làmpera de lava.
Equip 4: Fàbrica de neu.
Equip 5: Capil·laritat (colors).
Equip 6: 'Atrapa-arcoiris'.

Seguidament, cada grup va veure el seu vídeo de l'experiment i havien de prendre nota del material que havien d'utilitzar i estar atents per quedar-se amb les passes.
A un Full dinA3, cada grup havia d'anar apuntant les passes d'un text científic de: títol, plantejar una pregunta, realitzar una hipòtesi, escriure el material i les passes (El resultat i la conclusió ho deixam per quan facin l'experiment i ens expliquin quin ha estat el resultat i per què ha passat).
Quan ja tenien aquest full vàrem començar amb la DEMOSTRACIÓ dels experiments!!

QUE DIVERTIT!! Per grups havien d'anar presentant el material i anar explicant tot allò que anaven fent, per tal que els seus companys ho entenguin, també perquè els estàvem avaluant (mestres i alumnes, cada alumne amb una rúbrica).
Ens ha semblat molt interessant tot allò que ens anaven explicant.

Aquesta setmana han sortit a exposar 4 grups, ara ja només en queden 2!! Ànims, segur que ho feis beníssim!!

Sou uns súper científics!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari