dilluns, 10 de desembre del 2018

AUTOESTIMA

Durant aquestes darreres setmanes a Valors hem treballat i après la paraula 'autoestima'.

Pensam que és una paraula molt abstracta però a la vegada molt important, ja que s'ha de treballar a diari amb els nostres alumnes, és per això que és important que ells siguin conscients del seu significat i la seva importància.

La nostra practicant ens va imprimir diferents llibrets personalitzats per treballar-ho, uns llibrets molt especials on són ells els protagonistes d'aquest aprenentatge.

Per començar a treballar-ho i per reflexionar una mica sobre el seu significat i saber què és el que pensen els alumnes, na Johy ens va posar un vídeo molt interessant d'animació que indirectament ens parla de l'autoestima, és el següent, per si voleu pegar un cop d'ull a casa:

https://youtu.be/S1LEhmhxS0g

Arrel d'aquest vídeo comencen a sorgir idees, pensaments, reflexions definint indirectament aquest concepte tan abstracte i que ens costa entendre. Poc a poc va sorgint definicions més clares, van aixecant la mà per dir molts d'exemples, exemples propers, exemples que han vist per la televisió, pel carrer, etc.
També ens interessa el que diu el nostre amic: el diccionari; per tant, dos companys comencen a cercar la seva definició i una vegada llegida, ens estimam més quedar-mos amb la nostra, ja que s'apropa bastant a la del diccionari, però tal vegada la nostra és més completa i l'hem feta entre tots.

Idees: estimar-nos tal com som; ningú té dret a canviar-nos; no només ens hem de fixar amb el físic sinó també amb l'interior d'una persona que és el que realment importa... .

Per tant, quan obrim el nostre llibret posam les nostres dades personals i na Johy els anima a que duguin una fotografia d'ells perquè així es sentin més identificats amb aquest.

Després, escriuen la definició extreta per tots, i anam treballant el llibre poc a poc: posant coses que sabem fer molt bé, cercant companys que comparteixin aficions com esports o jocs, ens deim coses molt boniques, agafam els quaderns dels nostres companys i escrivim 4 coses que ens agradi d'aquella persona, així quan rebin el seu quadern podran llegir moltes paraules positives d'ell/ella, ens mirem, reim, ens abraçam, donam les gràcies pels complerts, ens dibuixam així com som i deixam que ens dibuixin, etc.

Un llibre molt especial que ens aporta moltes sensacions positives que fan que ens sentim molt bé!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixa el teu comentari